Gezond

Dat gezondheid in het midden kan staan van het leven hebben we de afgelopen jaren gemerkt. Zowel de economie als onze persoonlijke levens stonden op zijn kop en weerbaarheid werd belangrijker dan ooit. We praten ook vaak over een ‘’gezonde economie’’; ook hierin komt  tot uitdrukking dat dit belangrijk is, ook voor het functioneren van bedrijven.

Hoe kunnen we gezonder worden?

................

  • Goed eten is een belangrijke basis, onbewerkt voedsel uit de streek en onbespoten
  • Een gezond gewicht en je maar voor 80% vol eten voorkomt wel 11 soorten ziekten en klachten zoals diabetes, hart-en vaatziekten etc (Liesbeth van Rossum)
  • Veel bewegen. Er wordt vaak gezegd dat je na je 65e rustig aan moet doen. Het omgekeerde is waar. Op je 50e is het belangrijk om 1 uur per dag te bewegen, op je 60e twee uur per dag, op de 70e 3 uur per dag en op je 80e 4 uur per dag. We doen dikwijls het omgekeerde en gaan steeds meer zitten.

 

Gezondheid is niet alleen een persoonlijk belang, maar heeft invloed op het hele gezin, op de familie en de vriendenkring.

Blijf Gezond!


 

....................

 

Leefstijlgerelateerde aandoeningen (zoals obesitas, diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten) leggen een enorme druk op onze gezondheidszorg, waardoor de zorg continue onder hoogspanning staat.

Er is maar één echt bewezen zinvolle weg, die ook nog eens alleen maar positieve ‘bijwerkingen’ heeft: werken aan onze weerbaarheid, gezondheid en mentale flexibiliteit. Niet geldt niet alleen voor de afgelopen crisis, maar ook voor de andere die nog zullen volgen.

(Annemarie de Vries-Postma; auteur van het boek leefstijl als medicijn)
Hoe kan je zelf, lokaal, bijdragen aan jou en onze gezondheid? Blijf op de hoogte en meld je aan op onze nieuwsbrief!