Activiteitenagenda 

Leuke, gezonde to do's!

Workshop Moestuinieren

................
 

Wil je een eigen moestuintje starten met je kinderen? Dan is deze moestuinworkshop precies wat je zoekt. De moestuin workshop is geschikt voor het hele gezin en wordt georganiseerd door de Stichting Blauwe Zone Kaag en Braassem i.s.m. Moestuinschool Amsterdam.

Je leert tijdens de workshop wat een plantje nodig heeft om te groeien, hoe je je eigen moestuin begint en er een succes van maakt.

We beginnen met een wandeling door de Veense volksmoestuin, waarbij we samen kijken en vragen verzamelen over moestuinieren. Vervolgens gaan we theorie combineren met leuke activiteiten voor alle leeftijden. We maken zaadbommetjes, spelen het plantenfamilie kwartetspel, zullen zaden raden en heel veel vragen beantwoorden. Aan het einde van de workshops heeft iedereen genoeg kennis en een mooi begin voor een eigen moestuin.

Daarnaast maak je je eigen kweekbakje en neemt die mee naar huis zodat je zaadjes direct kunnen gaan groeien.

De workshop is eenmalig en kan gevolgd worden op:

Zaterdag 25 Maart 2023: De Veense Bukker Roelofarendsveen
of
Zaterdag 22 April 2023: Kwekerij Ekologisch Roelofarendsveen

Prijs per workshop: 15 Euro per gezin. Duur workshop: 2 uur – van 14:00 tot 16:00.

De workshops worden beide gegeven door Aliet Rogaar van Moestuinschool Amsterdam. Aliet heeft veel kennis van en ervaring met moestuinieren.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected]

Workshop fermenteren

Hoe kun je je groenten op een lekkere manier bewaren zodat je nooit meer wat weg hoeft te gooien en een ''appeltje voor de dorst'' hebt in je koelkast als je even niets in huis hebt? Dat kun je het beste doen door te fermenteren.

Marit van Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade geeft een praktische workshop waarbij ze uitlegt hoe je dit doet en wat de gunstige effecten zijn van het eten van gefermenteerde voeding. Marit zal eerst een korte rondleiding geven over de boerderij voordat de workshop zal starten.

Wanneer: 1 april van 15.00 uur - 19.00 uur.

Kosten: € 25,00. 

Na afloop van de workshop schuiven we nog even gezellig aan tafel voor een lekkere gevulde soep en groentewraps die Marit voor ons klaar heeft staan.

Aanmelden via [email protected]

 

 

Mogen wij jouw inspireren met onze gezonde initiatieven?  

....................

Blijf op de hoogte en meld je aan op onze nieuwsbrief!